Use the form below to register your account.

Security question:

10 + 11 =

Register Account

  • News
  • De sleutel tot succesvol en sociaal beheer? Direct en concreet zijn.

De sleutel tot succesvol en sociaal beheer? Direct en concreet zijn.

november 27th, 2014

De sleutel tot succesvol en sociaal beheer? Direct en concreet zijn.

Anthony Roovers van ROOVOB over de enorme veelzijdigheid van zijn werk als beheerder van onroerend goed.

 

Passie voor het vak en je werk

Je werk mee naar huis nemen is tegenwoordig heel normaal, maar thuis letterlijk uit kunnen kijken over je werk is ook mogelijk. Anthony Roovers beheert met zijn bedrijf ROOVOB sinds 2 jaar het appartementen- en bedrijvencomplex waar hij zelf woont. Vanaf het balkon kan hij uitkijken over een 6 hectare groot bedrijventerrein wat ook onder zijn beheer valt.

“Het beheer gaat eigenlijk 24 uur per dag, zeven dagen per week door. Storingen en mankementjes, die los ik vaak zelf op. Dit soort klussen vind ik nog steeds leuk om te doen, hier begon het ooit mee.”

Voor sommige mensen is het misschien een benauwend idee, dat ze ’s avonds gestoord kunnen worden. Maar voor iemand die echt passie heeft voor hetgeen wat hij doet, ligt dat gewoon anders.

Maar wat doet Anthony Roovers nu precies?

Met ROOVOB beheert hij bedrijfspanden, kantoorpanden, woningen, winkels en appartementencomplexen. Het beheren houdt veel meer in dan het à la minute oplossen van technische mankementen. Anthony Roovers begeleidt en coördineert bijvoorbeeld ook renovatietrajecten en stelt meerjaren- en onderhoudsplanningen samen voor diverse partijen en uiteenlopende panden. Bij complexe bouwkundige- en technische vraagstukken beginnen de ogen van Anthony te schitteren. Zijn passie ligt duidelijk bij het oplossen van deze vraagstukken. In zijn ogen zijn dit allemaal uitdagingen, die het vak juist zo aantrekkelijk maken. Hij is tevens het aanspreekpunt en vraagbaak voor alle betrokken partijen. Dit kunnen dus huurders, bedrijfseigenaren, maar ook woningcorporaties etc. zijn.

Van timmerman tot people- en buildingmanager

Anthony heeft geleerd voor timmerman en heeft hierin qua praktijk alle facetten in het bouwproces doorlopen en zelf meegemaakt. Naast de praktijk overdag heeft hij in de avonduren zelf altijd gezocht naar theoretische verdieping in zijn vakgebied. Daardoor heeft hij zich in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Mede hierdoor zijn de interesses van Anthony veranderd en veel breder geworden. Het vakgebied nog verder uit te diepen en de klant in optima forma van dienst te kunnen zijn.

“In ‘96 ben ik begonnen als uitvoerder bij een bouwbedrijf. Toen wist ik eigenlijk al dat ik me wilde specialiseren in onderhoud en renovatie, ik zag daar de meeste uitdagingen in. Dit had ook de meeste toekomst, omdat de nieuwbouw op een gegeven moment wel af moest gaan nemen. In 2000 ben ik begonnen als technisch manager bij een Vereniging van Eigenaren beheerder en daarna als technisch manager/ technisch opzichter bij een woningbouwcorporatie gewerkt.”

Het sociale aspect in het onderhoud sprak hem toen al aan.

“Het omgaan met zowel de uitvoerders als de huurders; hoe ervaren zij het als er verbouwd wordt? Hoe kunnen we de verbouwing zo soepel mogelijk laten verlopen met zo min mogelijk overlast?”

Om onderhoudswerkzaamheden succesvol te kunnen laten verlopen, terwijl de situatie gewoon leef- en werkbaar blijft, moet je als projectbegeleider over een groot inlevingsvermogen beschikken. Je moet helder kunnen communiceren met mensen op alle niveaus. Hier komt ook een heel groot stuk aan mensenkennis en inschattingsvermogen bij kijken. Het distributiecentrum van de Bijenkorf in Woerden was zo’n project wat in dat opzicht grote uitdagingen met zich mee bracht en waar Anthony met trots op terug kijkt.

“De bouwwerkzaamheden betroffen o.a. het vervangen van alle puien en gevels terwijl het werk van het distributiecentrum binnen gewoon doorging. De werknemers staan binnen aan de lopende band bestellingen van alle winkels in te pakken. Buiten reden vrachtwagens en heftrucks af en aan. Op de bovenste etage is het kantoor en werden trainingen gegeven. Het project werd uitgevoerd in de decembermaanden, dus je kunt je voorstellen hoe koud het daar dan kan worden voor mensen, terwijl ze gewoon door moeten werken. Om alles dan zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je iedereen duidelijk instrueert en de communicatielijnen heel kort houdt.”

 

Direct en discreet

Dat de lijnen weleens heel erg kort zijn en dat je in het vak naast lange voelsprieten ook wat incasseringsvermogen moet hebben werd Anthony ook duidelijk tijdens recente werkzaamheden als beheerder van een bedrijventerrein.

“Als je een bedrijventerrein beheert, werk je met veel verschillende partijen samen. Zo nu en dan ontstaan er conflicten door tegengestelde belangen. Je moet als beheerder heel direct en concreet zijn in je communicatie over wat er wel en wat er niet kan. Op het moment dat je de touwtjes een beetje laat vieren en om de hete brei heen draait, worden er dingen voor jou ingevuld.”

Grenzen stellen dus. Maar toch is diplomatiek zijn erg belangrijk.

“Niet iedereen heeft begrip voor regels en veiligheidsvoorschriften. Als mensen dan buitenproportioneel reageren wanneer je hen daarop aanspreekt, is het toch zaak om zelf hierin correct te blijven. Want uiteindelijk zit je later toch weer bij elkaar aan tafel wanneer de gemoederen bekoeld zijn, voor bijvoorbeeld het bespreken van meerjarenplanningen en -projecten. Het is toch mooi als we daar samen weer uitkomen!”

About the Author

Anthony Roovers

www.roovob.nl

Ik ben sinds jaren werkzaam in het bouwwezen en heb me gespecialiseerd in renovatie- en onderhoudsprojecten van klein tot groot formaat. Alle denkbare facetten zorgen ervoor dat ik steeds weer uitgedaagd wordt om strategisch te denken in oplossingen! Zeggen wat je doet en doen wat je zegt! Technisch bouwkundig strateeg!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *